Sunday, November 27, 2011

Bistec a Caballo
















This recipe is made with skirt steak or flank steak. It’s delicious

ENGLISH VERSION
Ingredients
(4 servings)

2 pounds skirt steak, trimmed and cut into 4 equal portions
1 ½ tablespoons olive oil
1 garlic clove, minced
2 tablespoons mustard
1 teaspoon dried oregano
1 tablespoon ground cumin
Salt and black pepper
2 tablespoons fresh cilantro, chopped
4 fried eggs

Directions
Place the steaks between sheets of wax paper, then pound until each steak is about ¼ inch thick. Place the pounded steak in a zip lock plastic bag. Add the mustard, oregano, cumin, garlic, cilantro, salt and pepper. Refrigerate for 1 hour or overnight. Be sure the steaks are evenly covered. In a large skillet, heat the olive oil over medium heat. Place the steaks into the skillet and cook for 3 minutes per side.

To serve: place the steak on a plate, top with fried egg
You can serve with French fries or rice on the side.


SPANISH VERSION
Ingredientes
(4 porciones)

2 libras de carne, limpios y cortados en 4 porciones iguales
1 ½ cucharadas de aceite de olive
1 diente de ajo picado
2 cucharadas de mostaza
1 cucharadita de oregano seco
1 cucharada de comino molido
Sal y pimienta negra
2 cucharadas de cilantro fresco picado
4 huevos fritos

Instrucciones
Colocar los filetes entre hojas de papel encerado, machacarla hasta que cada filete quede de ¼ de pulgada de espesor. Coloque la carne machacada dentro de una bolsa plastica zip lock. Agregar la mostaza, el oregano, el comino, el ajo, el cilantro, la sal y la pimienta. Refrigerar por 1 hora o toda la noche. Asegurese de que los filetes este uniformemente cubiertos. En un sarten grande, caliente el aceite de olive a fuego medio. Coloque los filetes en la sarten y cocine por 3 minutos por cada lado.

Para servir: coloque el filete sobre un plato, cobra con huevo frito.
Puede servir con papas fritas o arroz a un lado

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