English Version
Ingredients
½ cup old fashioned oatmeal4 cups milk
1 cup water
1 cinnamon stick
Pinch ground cloves
3 ½ tablespoons sugar
Directions
1. Place the water, milk and oatmeal in a medium pot over medium heat and cook about 15 minutes, stirring often with a wooden spoon.
2. Add the cinnamon stick, ground cloves and sugar and reduce the heat to low. Simmer for 15 more minutes.
3. Remove the pot from the heat and set aside to cool.
4. Place the oatmeal mixture in a plastic container and refrigerate for at least 3 hours.
5. Discard the cinnamon stick and place the mixture in a blender and blend for 2 minutes. Add more water if you like a thinner consistency.
6. Serve cold.
Spanish Version
Ingredients
½ taza de avena
4 tazas de leche
1 taza de agua
1 astilla de canela
una pizca de clavos en polvo
3 ½ cucharadas de azúcar
Instrucciones
1. Coloque el agua, la leche y la avena en una olla mediana a fuego medio y cocinar unos 15 minutos, revolviendo con frecuencia con una cuchara de madera.
2. Añadir la astilla de canela, la pizca de clavo en polvo y al azúcar y reducir el fuego. Cocine a fuego lento durante 15 minutos más.
3. Retire la olla del fuego y deje enfriar.
4. Coloque la mezcla de la avena en un recipiente de plástico y refrigerar por lo menos por 3 horas.
5. Deseche la canela y coloque la mezcla en una licuadora y mezcle durante 2 minutos. Añadir más agua si desea una consistencia mas liquida.
6. Servir frio.
No comments:
Post a Comment